Головна Банки Небанківський фінансовий сектор Кібершахрайство

Шахрайська схема "Фінансова допомога для всіх українців"

Шахрайська схема "Фінансова допомога для всіх українців". Через соціальні мережі та месенджери відбувається масове розповсюдження повідомлення про надання допомоги громадянам України і у розмірі 6500 гривень.

Шахрайська схема "ПромОплата"

Шахрайська схема "ПромОплата". Через соціальні мережі та месенджери відбувається розповсюдження рекламного повідомлення, що містить посилання на інтернет магазин техніки Apple.

Шахрайська схема "Допомога від "Європи"

Шахрайська схема "Допомога від Європи". В соціальній мережі Фейсбук розповсюджується рекламне повідомлення про надання єдиноразової фінансової допомоги в розмірі 12000 грн.

Шахрайська схема "Допомога від держави"

Шахрайська схема "Допомога від держави". Через соціальні мережі та месенджери відбувається масове розповсюдження повідомлення про надання допомоги громадянам України під час проведення бойових дій та під час воєнного стану в Україні у розмірі 4780 гривень.

Шахрайська схема "ЄПідтримка"

Шахрайська схема "ЄПідтримка". Через соціальні мережі та месенджери відбувається масове розповсюдження повідомлення про надання допомоги в рамках Програми "єПідтримка" у зв’язку із втратою частини заробітної плати (доходу), робота (економічна діяльність) яких тимчасово зупинена внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні у розмірі 12000 гривень до 31 червня 2023.

Шахрайська схема "ЄДопомога"

Шахрайська схема "ЄДопомога". Через соціальні мережі та месенджери поширюються повідомлення про можливість отримання допомоги на Платформі єДопомога кожному, хто постраждав від російської агресії, здійснюється прийом заявок на виплату грошової допомоги від міжнародних організацій у розмірі 7800 грн.

Шахрайська схема "ЄПільга"

Шахрайська схема "ЄПільга"

Шахрайська схема "Допомога від міжнародних благодійних організацій"

Шахрайська схема "Допомога від міжнародних благодійних організацій". Через соціальні мережі та месенджери відбувається масове розповсюдження повідомлення: "В зв’язку з енергетичною кризою в країні, при підтримці міжнародних благодійних організацій, урядом України було прийнято рішення про надання єдиноразової фінансової допомоги в розмірі 4500 грн".

Шахрайська схема "Допомога від ООН та ЮНІСЕФ"

Шахрайська схема "Допомога від ООН та ЮНІСЕФ". Через соціальні мережі та месенджери відбувається масове розповсюдження повідомлення про можливість отримання громадянам України фінансової допомоги від ООН у розмірі 13 200 грн.

Шахрайська схема "Допомога від ООН"

Шахрайська схема "Допомога від ООН". Через соціальні мережі та месенджери відбувається масове розповсюдження повідомлення про можливість отримання громадянам України фінансової допомоги від ООН у розмірі 12 000 грн.