Головна Банки Небанківський фінансовий сектор Кібершахрайство

Шахрайська схема «Офіційна одноразова виплата від держави 7300 грн»

Шахрайська схема «Офіційна одноразова виплата від держави 7300 грн».

Через соціальні мережі та месенджери поширюються повідомлення про можливість отримання одноразової виплати від держави у розмірі 7300 грн.

Повідомлення містить активне посилання на фішингову сторінку-приманку, яка створена за допомогою сервісу Cloudflare Pages.dev та стилізована з використанням айдентики програми «ЄПідтримка».
На цій сторінці шахраї розміщують інформацію про виплату та інструкції щодо проходження ідентифікації, а також активні посилання на шахрайські фішингові ресурси, які маскуються під сторінки авторизації банків. Жертву змушують ввести номер мобільного телефону, логін і пароль від особистого кабінету, номер банківської картки та ПІН-код для підтвердження входу.

Отримані дані шахраї використовують для прив'язки акаунта користувача до нового пристрою або для онлайн-авторизації на порталі відповідного банку, що дозволяє їм вивести кошти з рахунку жертви.


hxxps://neaxtunat-idser[.]pages[.]dev/
hxxps://isoladpain[.]cfd/b/89817272596
hxxps://isoladpain[.]cfd/b/53217272596
hxxps://isoladpain[.]cfd/b/35117272596


My alt textMy alt textMy alt textMy alt textMy alt textMy alt textMy alt textMy alt textMy alt textMy alt textMy alt textMy alt text